Pestrec mariánsky je vskutku zaujímavá rastlina, ktorá sa veľmi často označuje aj ako bodliak na pečeň. A to najmä vďaka tomu, že prináša skutočne blahodarné účinky na náš najväčší vnútorný…
Do štyridsiatky som sa snažil starať o pečeň všetkými dostupnými prírodnými prostriedkami. No aj keď veľa z nich sa tvárili ako prírodné, v skutočnosti neboli a ich prínos bol zanedbateľný – ak vôbec nejaký bol. Prírodný produkt je to, čo nájdete na strome lúke, či kríku. No a tak som aj ja začal mať pred osemnástimi rokmi problémy s pečeňou, cholesterolom a nadváhou.
Užívanie pestreca teda začalo v okruhu rodiny, našich známych a priateľov pred osemnástimi rokmi, lebo bol k tomu už dôvod. Pečeň upchatá tukmi, toxínmi a aj cholesterol – pečeňové testy to len potvrdzovali. Začal som teda s užívaním drveného pestreca. A aká bola moja skúsenosť s pestrecom? Po asi štyroch mesiacoch užívania sa môj stav rapídne zlepšil, pečeň začala pracovať tak ako má a cholesterol a pečeňové testy som dostal do normy. Vtedy som mal štyridsať no aj tak sa už hlásila mierna nadváha. Dnes ťahám na 58 a ak boh dá, s pestrecom to hravo zvládam. S pestrecom som si bez problémov udržal ideálnu váhu – pri výške 180 cm mám váhu 81 až 83 kg a v tejto hranici sa držím už od 40-ky. Neužívam žiadne lieky, krvné a pečeňové testy mám v norme a pečeň v dobrej kondícii, samozrejme úmerne k veku. Neobmedzujem a nevyhýbam sa žiadnej potravine, ale systémovo udržujem zdravú pečeň pestrecom.
Po tejto mojej skúsenosti s pestrecom, keď moje okolie videlo, čo taký bodliak dokáže, tak sa pridali a pridali sa aj ich známy a známy ich známych. Vznikla tak vízia, ako žiť život bez liekov. Z koníčka sa stal úspešný projekt a robím to čo ma baví – prinášať ľuďom spôsob ako žiť bez liekov a mať zdravú pečeň.
Ako Pestrec funguje?
Tu je úplne laický príklad:
Keď chcete umyť mastný tanier, potrebujete jar a teplú vodu. Keď chcete čistiť pečeň od tukov a toxínov a podporiť regeneračný proces pečene, potrebujete k tomu päť druhov flavonoidov, ktoré všetky obsahuje práve pestrec. Keď ho pripravíte metódou drvenia (nie mletím), šanca, že si pečeň vyčistíte a zregenerujete, je zaručená.
Podľa týchto flavonoidov sa vyrábajú aj lieky na pečeň, no nedokážu regenerovať pečeň, ale len spomaliť, alebo v lepšom prípade zastaviť jej poškodenie.
Každá tabletka vyrobená vo farmaceutickom závode pôsobí na náš organizmus aj vedľajšími účinkami. Preto sa s odstupom času náš organizmus stáva na tieto látky rezistentný a už nám nedokážu pomôcť.
Flavonoidy nie sú prenosné, nedajú sa vyťažiť a ani premiestniť do tabletiek, záparom sa likvidujú a v oleji z pestreca, ktorý bol získaný lisovaním za studena, nie je potrebný obsah flavonoidov. To isté platí aj pre tinktúru z plodu Pestreca mariánskeho.
Veľa samoliečiteľov sa už v pestreci sklamalo a myslí si, že tieto informácie nemajú opodstatnenie len preto, lebo s pestrecom nenakladali tak, ako sa má. Zlou prípravou, mletím na rôznych mlynčekoch pričom vznikne teplo nad 40º C poškodili flavonoidy a tak pestrec nemal možnosť im ukázať, čo v skutočnosti dokáže.
Keď sa už s pestrecom zoznámili a zakúpili ho v akejkoľvek forme, či ho už užívali ako čaj, olej, alebo tinktúru, či v tabletkovej forme, tak síce mierne zlepšenie nastalo, ale efekt a cesta k čistej a zregenerovanej pečene nenastala. Preto na pestrec zanevreli. Internet publikuje veľa mylných a zavádzajúcich informácií, lákavá reklama, či cena ľahko presvedčí, ale osoh je nízky alebo žiaden.
Moja skúsenosť s Pestrecom mariánskym.
Keď to zhrnieme, tak na základe mojej skúsenosti pestrec vyživuje, čistí, regeneruje a chráni pečeň fabriku nášho zdravia.
Keď túto cestu nastúpite a pridáte sa, nikdy nebudete banovať a budete sa tešiť dlho pevnému zdraviu. Nečakajte na to, kým sa pečeň poškodí lebo pečeň nebolí – nezistíte to. Najlepší postup, ako na to, je prevencia. Úspešní budú tí, čo začnú hneď a nebudú čakať, kým si pestrec vypýta pečeň sama.